Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Přijde mi to jako testovací robot...ten češtin je jako z automatický překladač...

1 Citovat

Ryanair ruší některé lety. https://zdopravy.cz/ryanair-rusi...HeCBKG2ZgU

0 Citovat

Začíná se nahrávat letní letový řád 2024. Zatím je toho málo, hlavně Budapešť a Vídeň jsem viděl, z Prahy zatím nic (jen ta Budapešť).

Jinak poslední týden v březnu, to je těsně před Velikonocemi (ještě zimní letový řád), budou v Praze zase nějaké extra lety, jako už dříve zmíněné na Vánoce a přelom října/listopadu. 

1 Citovat

Zdar All, kúpil som dovolenku u sprostredkovateľa a po jeho upozornení že ryanair má túto požiadavku som úspešne absolvoval verifikáciu mojej osoby cez fotku dokladov, ksichtu a tlemenia sa na kameru za pár centov. Nikde som ale nenašiel upozornenie alebo požiadavku čo s druhým cestujúcim na objednávke dovolenky. Google mlčí. V aplikácii ryanairu mi let nabehol aj s podrobnosťami, je tam aj druhý cestujúci, aj doplatená batožina. Dotaz teda znie či treba urobiť online verifikáciu druhého cestujúceho a zaplatiť tých 0.59€ alebo už stačí urobiť online check in z aplikácie pre obe osoby. Poradí niekto prosím ?

0 Citovat

Nikdy jsem u Ryanairu žádnou takovou verifikaci nezažila, ani k tomu úplně nevidím důvod. Ten požadavek bude vycházet asi spíš od toho zprostředkovatele, aby na tom ještě něco málo utržil. Online check-in lze udělat pro všechny cestující současně, stačí zadat doklady. Podle fotky si váš ztotožní až na letišti. 

0 Citovat

Oni to už nejakú dobu na zákazníkov aplikujú a cestujúcemu sa môže stať že normálne urobí v telefóne checkin a všetko v pohode ale aj že si u prepážky zaúčtujú 55€ na hlavu/let ak nie je rezervácia týmto spôsobom overená... tu je odkaz priamo na ich stránku: https://help.ryanair.com/hc/cs/a...9B%C5%99it-

0 Citovat

Domča napsal(a):

Nikdy jsem u Ryanairu žádnou takovou verifikaci nezažila, ani k tomu úplně nevidím důvod. Ten požadavek bude vycházet asi spíš od toho zprostředkovatele, aby na tom ještě něco málo utržil. Online check-in lze udělat pro všechny cestující současně, stačí zadat doklady. Podle fotky si váš ztotožní až na letišti. 

toto ztotozneni opravdu pozaduje ryanair, a to u letenek, ktere identifikuje jako koupene pres zprostredkovale, 

0 Citovat

ok ale teba ztotožňovať oboch pasažierov ? Ja by som to urobil proaktívne dobrovoľne ale neverím im, sú to tureckí šmelinári a skasírujú zákazníka aj preto že urobil niečo čo netreba.

0 Citovat

Pokud po verifikaci vidíte v aplikaci Ryanair obě osoby, další ověření už potřeba není. Dělá se to pro každé číslo rezervace, vy máte pod PNR obě osoby a obdržel jste jen to jedno rezervační číslo, tedy druhou osobu už neověřujete. Kdyby vám zprostředkovatel poslal rezervační kódy pro každou letenku zvlášť, děláte verifikaci tolik, kolik máte PNR.

 

0 Citovat

Veľmi pekne ďakujem za objasnenie. Škoda že keď už raz to overovanie zaviedli tak nedávajú úplnú informáciu na koho sa vzťahuje prípadne to nemajú zapracované v apke, kliknem urobím fotky skeny video, nechám sa skasírovať a hotovo. Dám po absolvovaní vedieť ako to na letisku prebehlo.

0 Citovat

Ešte ma na rajanájroch zarazil jeden detail a to je že "slovenská" jazyková verzia ofiko stránok je v angličtine a česká v češtine. Súdruhovia nevedia že sme boli donedávna jeden štát a rozumieme si dokonale.

0 Citovat

Ta v češtině taky není kompletní, takže můžeš být rád, že to máte anglicky.

0 Citovat

Tak letní letové řády 2024 se rýsují, avšak ceny zatím chybí.... mé sledované DRS-PMI, PRG-PMI

2 Citovat

Tak už načetli ceny na léto 2024 u mých sledovaných linek DRS-PMI, PRG-PMI.... ty Drážďany zase vycházejí při zahájení prodejů cenově lépe, než Praha..... při početné rodině se to už nasčítá

0 Citovat

Od června 2024 se z Prahy vrací i Krakow, Göteborg a Turin

3 Citovat

Nevíte, proč na některé destinace v Itálii je vynechaná nabídka na duben a květen?
Například Praha - Neapol, Praha - Pisa do března nabídka je, dále ovšem až od června. Duben, květen nic.

0 Citovat

Na duben a květen nejsou nahrané lety ještě vůbec, asi ještě neví, jak využijí ty extra sloty letů, které budou létat k moři až od června... 

0 Citovat

Škoda. Zrovna květen mě zajímá dost a než nějaké přískoky vlakem, raději bych přímák.

0 Citovat

Ahoj, netuší někdo proč nemá Ryanair vypsané lety na duben a květen 2024 z London Stansted - Ostrava popř. Bratislava, ale na červen lety vypsané jsou? Myslíte, že to ještě doplní? Díky za odpověď.

0 Citovat

na to same se tu ptal jeden z predrecniku pred tremi dny … :) nikdo nevi.

 

pockejte a uvidite :)

1 Citovat

https://www.ceskenoviny.cz/zprav...ne/2437477?

0 Citovat

Nedaří se mi dohledat, co měl minulý rok Ryan za akce během Cyber week. Nemáte někdo radu, kde to najít? S Google se nějak nemůžu domluvit :/

0 Citovat

Od března nová báze v Dubrovníku. Nově linky

Wroclaw-Dubrovník

Krakow-Dubrovník

+ navýšení letů z Vídně

 

0 Citovat

Ahoj, máme možnost letět v létě na dovolenou, jenže nám cestu zkomplikuje těhotenství. Pokud bude všechno v pohodě, tím líp, ale kdyby to nešlo a já nakonec nemohla odletět (měla bych papír od lékaře), vzal by to RY vpotaz a vrátili by peníze za letenky?

Určitě budeme mít v cestovním pojištění zahrnuté i storno letenek, ale nevím, od které společnosti zvolit. Běžně bereme Axu Assistance, ale třeba u Kooperativy je přímo psáno:

b) těhotenství, které v době zakoupení cestovní služby neexistovalo nebo zdravotní komplikace v důsledku těhotenství do 10 týdnů před očekávaným porodem, pokud těhotenství nebo zdravotní komplikace nastaly u pojištěné, osoby pojištěnému blízké nebo, pokud by pojištěný musel cestovat sám, také u spolucestující,

což jsem pochopila, že se vztahuje i na syna, který by sám letět nemohl. 

Máte někdo zkušenost? 

Díky!

0 Citovat

Zásadní je, do kdy je vůbec těhotná zdravotně pojištěná = léčebné výlohy (třeba ČSOB to má jen do 26. týdne).

Druhou věcí je, že aerolinky nic nevrátí, když jde o nerefundovatelné letenky, od toho se dělá to pojištění storna letenek (musí být obvykle sjednáno hned při koupi, maximálně pár dní poté) a to má obvykle 20% spoluúčast. Takže tato ztráta tam prostě bude, plus samotné pojistné. A ano, pojištěna je celá blízká rodina. Když jeden nemůže, kompenzace bude za všechny letenky.

Ještě pozor na to, že samotný fakt, že v destinaci je najednou přes 40°C, není pro žádnou pojišťovnu důvod neletět a zároveň to není důvod ani pro neschopenku. A třeba ČSOB pojišťovna to má dokonce tak, že se pojištění storna u těhotné do toho 26. týdne vztahuje jen na hospitalizaci. Samotná neschopenka není důvodem. A taky pokud jednou lékař pošle na rizikové těhotenství, asi se nebude tvářit na to ho za týden zase rušit. A rizikové těhotenství je pracovní neschopnost s vycházkami 6 hodin denně. Tak aby to pak neznamenalo celé léto zbytečně doma. 

0